Agenda

Suro-activitats

Manualitats amb mainada: quins beneficis els hi aporta?
Amb aquestes activitats creatives que us proposem, afavorim el desenvolupament de la creativitat i la imaginació, els ajudem a aprendre i a expressar emocions i també a plasmar la seva percepció el món. Alhora desenvolupen la concentració, la paciència i la perseverança. I de retruc reforcem el domini de la psicomotricitat i augmentem l’autoestima i l’autoconfiança en treballar de manera autònoma els diferents procediments.
I si a més utilitzem diferents textures d’un mateix material com el paper, l’aglomerat o els discos de suro els aportem el coneixement d’un material orgànic, natural, no tòxic i biodegradable. En definitiva el suro ens dona la oportunitat de promoure la creació artística a través del reciclatge.

Volem veure les vostres propostes a Facebook Museu del Suro o a twitter: @elMuseudelSuro i Instagram

L'aventura continua!

Compartim de nou el llibret d’activitats creat conjuntament per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona per conèixer de manera lúdica i amena algunes de les característiques dels diferents museus gironins. Haureu d’ajudar l’extraterrestre a descobrir les nostres tradicions i el patrimoni més proper. Tot i que és una acció que es va realitzar el passat Nadal, aquest personatge ens acompanyarà durant tot l’any. Estigueu atents que ben aviat tornarem a tenir notícies seves.

Bijuteria amb Suro

Sabies que el suro també es pot utilitzar per fer bijuteria i altres complements. Us ensenyem algunes peces que hem fet nosaltres a casa…⁣

Segur que tindreu unes idees impressionants!

El suro i les matemàtiques

Qui diu que les matemàtiques han de ser avorrides? Avui us presentem una manera molt senzilla i divertida per practicar-les.

Necessitem taps de vi reciclats, i un retolador. Tan sols caldrà que tallem, amb la supervisió d’un adult, els discos i marcar els símbols que us mostrem. Podeu fer la quantitat de números que vulgueu per anar pujant el nivell de les operacions. Una bona eina per jugar i aprendre a qualsevol lloc.

Som-hi! Més idees amb taps de suro reciclats…

Passeig al bosc

Un proposem una activitat a l’aire lliure, per cercar tresors del bosc, us hem deixat un document que podeu descarregar-vos i treballar amb els més petits i també els grans de la casa. Una oportunitat per compartir coneixements amb tota la família.

Materials:

Llapis
Ouera de dotze ous
Document en pdf
Càmera fotogràfica
Moneda

Experiment amb suro

Activitats educatives: Experiment amb un Suro….

Què necessites? Un plat, un got o una copa transparent, un tap de suro i aigua amb colorant.

Segueix les instruccions del vídeo i veuràs com la pressió de l’aire que hi ha dins la copa empeny l’aigua cap a fora i el suro va fins al fons.

Màgia?

Segona vida a un tap de suro

Us deixem uns audiovisuals amb algunes idees per donar una segona vida a un tap de suro.

Per penjar la cita amb la doctora, per posar-hi les manualitats dels infants, per recordar una recepta de cuina o per penjar-hi un record d’aquell dia especial….

També podem fer una pissarra amb taps de suro reciclats.

Esperem que ho gaudiu en família com quan veniu al #Museu.

Us trobem a faltar petitons!

Espantaocells de suro

Tens un balcó, una terrassa, un hortet o una mica de jardí amb flors i plantes??
Celebrem que és primavera amb una activitat molt entretinguda per la mainada: fem un Espantaocells de Suro!
Necessitem: un pal de fusta, un tap de suro, material reciclat, rafia, retalls de tela, retoladors, tisores i cola blanca.
Us atreviu?

Surets a pintar

A l’oferta educativa del Museu hi ha un taller per a Educació Infantil anomenat Surets a pintar. Les educadores expliquen la història dels Esquilets, uns petits fullets que viuen a la nostra sureda i que de nit fabriquen uns taps miúsculs. Així que avui us proposem aquesta activitat de @aventura.joc.aprenentatge molt semblant a la que realitzem amb els taps que anem trobant pel Museu.
Us animeu a practicar l’estampació?

Joc d'equilibri

Benvinguts al circ!
Avui us proposem un joc d’equilibri.
Necessitem: un tap de suro, pintura de dits, cordill, dos pals de fusta llargs, dos escuradents, plastilina, dos gots i una base llarga i rectangular…
Intenteu moure’l al llarg de la barra i veureu com balla.
L’equilibri estable s’aconsegueix si el punt de suport està per sobre del centre de gravetat.
Per això si el tap de suro s’inclina pot oscilar sense caure.

Personatges de suro

Una activitat senzilla per fer amb la mainada: crear personatges divertits amb taps de suro. A la xarxa en trobareu molts exemples.
Necessitem: taps de cava, pintura a l’aigua, pinzells i molta imaginació!

Pintar amb suro

Que més podem fer amb un tap de suro???
Proposa’ns manualitats que pots fer a casa amb taps de suro i les compartirem a la xarxa.