Servei educatiu

Presentació

El Museu del Suro: Un recurs educatiu

Us presentem l’oferta educativa del Museu del Suro de Catalunya un ampli i renovat programa d’activitats a l’entorn de l’univers surer dirigit a escolars d’infantil, primària, secundària i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que pretén aportar recursos als docents per desenvolupar, ampliar i reforçar de forma pràctica els continguts que es tracten a l’aula.

Imatge del Museu del Suro de Palafrugell des del Carrer Pi i Margall. Autor: Pitu Garcia Batlle. Arxiu d’Imatges del MSP.
Imatge del Museu del Suro de Palafrugell des del Carrer Pi i Margall. Autor: Pitu Garcia Batlle. Arxiu d’Imatges del MSP.

El Museu del Suro, amb més de 3000m2, es troba situat a l’espectacular edifici modernista de l’antiga fàbrica Miquel Vincke & Meyer, i compta amb diversos espais:

  • Cork in progress; exposició permanent i interactius on conèixer les característiques del material, el procés de transformació del suro i la història de la indústria.
  • Espai Manufactures d’exposicions temporals, amb una programació anual i una oferta educativa vinculada.
  • Auditori Miquel Vincke & Meyer, on s’hi pot veure l’audiovisual Miquel Vincke & Meyer, una història excepcional.
  • Aula Gèminus de tallers, on s’hi realitzen els tallers i activitats escolars.
  • Centre de Documentació Ramir Medir, centre que conserva i difon el patrimoni documental de la indústria i de la civilització surera amb la finalitat d’oferir-lo als investigadors i estudiants i fomentar la recerca d’estudis surers.

En definitiva, un espai de coneixement i d’aprenentatge obert, on a partir d’una completa oferta educativa s’introdueixen una gran quantitat de temàtiques curriculars que en graviten a l’entorn:

Medi natural, ciències socials, àmbit de llengües i literatura, història contemporània, revolució industrial, tecnologia, arqueologia, cultura clàssica, ciències de la terra, medi ambient, aprofitament i conservació del medi forestal, arquitectura i arts plàstiques, conservació i gestió del patrimoni material i immaterial.