Sant Jordi a Casa

ET PORTEM EL SANT JORDI A CASA!

Agafa l’ordinador, la tauleta o el mòbil i prepara’t per gaudir del #SantJordiaCasa amb les propostes del Museu del Suro.

Descarrega en exclusiva el llibret sobre paper de suro “Un dia cualquiera” amb il·lustracions del dibuixant de còmics Joaquim Muntañola.

Participa a l’activitat familiar per fer a casa “Drac de Sant Jordi amb suro” o gaudeix de la lectura teatralitzada sobre la novel·la inèdita “El pas de les hores”, de Maria Engràcia Ferrer.

Un dia cualquiera

Llibret promocional imprès sobre paper de suro. Editat per Manufacturas de Corcho Armstrong el maig de 1948 amb l’objectiu de mostrar la presència del suro en la vida quotidiana de la gent, malgrat en moltes ocasions no sigui visible.

Està il·lustrat per Joaquim Muntañola, dibuixant de còmics i il·lustrador barceloní, molt actiu en el món editorial català des dels anys 30 del segle XX. Publicava les seves vinyetes en la majoria de publicacions periòdiques del moment. Va ser Creu de Sant Jordi l’any 2000 i Premi d’Honor Gat Perich el 2007.

Podeu llegir-lo i gaudir-lo en el següent enllaç:

Taller de Sant Jordi

Encara no saps que fer per Sant Jordi?
Nosaltres et proposem una activitat ben fàcil per gaudir a casa en família. Un taller per fer una màscara de Drac de Sant Jordi!
T’animes?
Comparteix amb nosaltres les teves fotos i així omplirem les xarxes de dracs, roses i llibres!!

"El pas de les hores" de Mª Engràcia Ferrer

Ma. Engràcia Ferrer (Palafrugell, 1902-2003), coneguda a Palafrugell com “La Gracieta evangelista”, deixà l’escola per entrar a treballar a la fàbrica. Aconseguí deixar d’esser maquinista d’esmeril per passar al despatx de Trefinos. Durant la Guerra Civil fou elegida delegada del Comitè de control de la fàbrica, càrrec que no va poder refusar.

Ja de gran, en els anys 1960 i 1970, va publicar articles i versos als programes de la Festa Major, explicant anècdotes, costums, cròniques locals… signant amb les inicials E.F.M., i col·laborant amb l’emissora de ràdio “La voz de la Costa Brava” sota el pseudònim Lina Castell. Eren menys conegudes les seves facetes de dibuixant i d’escriptora de novel”les, de la que podem destacar l’obra inèdita El pas de les hores.

El pas de les hores és una novel·la que recull diferents vivències de l’autora i dels seus familiars, situada en l’època convulsa de la dècada de 1930. La mateixa autora situa l’obra en el pròleg: “Aquesta novel·la doncs, no és un producte de la imaginació, sinó que són retrats trets del natural, que vosaltres, estimades germanes, coneixereu sense cap esforç. Aquests personatges que visqueren en els anys 1932 a 1937, plasmaren el sentit d’un poble, que en mans d’una política molt en boga en aquell temps, va embolcallar-los per tots costats. Alguns es deixaren portar amb ingenuïtat i bona fe; altres ja en desentrellaven el ver sentit sobre tot la dona catalana sempre tant de peus a terra. Alguns que obriren els ulls ja massa tard per tornar enrere, es deixaren immolar: altres se n’aprofitaren traient del seu fracàs tot el que pogueren, a desgrat de les víctimes i llàgrimes que deixaren.

Des del Museu del Suro us volem presentar aquesta lectura teatralitzada sobre la novel·la inèdita El pas de les hores, de Maria Engràcia Ferrer que va tenir lloc a l’Auditori Miquel, Vincke & Meyer del Museu del Suro de Palafrugell. El projecte va ser dirigit per Sandra Bisbe, amb una llarga experiència de treball sobre el món de les dones en la indústria surera. Per a la lectura ha aconseguit mobilitzar actors i actrius dels grups teatrals palafrugellencs Àgora Teatre, Babel Teatre, Dom Teatre, Cia. Cefeida i Q-Art i també la col·laboració d’alumnes de l’Escola de Música Rita Ferrer.