Recerca

Centre de Documentació Ramir Medir

El Centre de Documentació Ramir Medir conserva i difon el patrimoni documental de la indústria i de la civilització surera amb la finalitat d’oferir-lo als investigadors i estudiants, i fomentar la recerca d’estudis surers. Ha estat inaugurat l’any 2014 i custodia fons i col·leccions de diverses procedències, que el converteixen en un dels centres de referència per a la investigació del món del suro en totes les seves especialitats. El Centre de documentació porta el nom de Ramir Medir, historiador del suro, polític i secretari de la patronal i diverses organitzacions sureres.

El Centre conserva un important arxiu documental dels segles XIX i XX. Està  integrat per diversos fons d’institucions i  associacions sureres, com la delegació del Sindicato Nacional de Madera y Corcho i els fons de les patronals sureres. Inclou també diversos fons d’empreses sureres, com la gegantina Manufacturas del Corcho S.A.,  i altres fons d’empreses de subministrament i reparació de maquinària. També conserva una biblioteca especialitzada en el suro, una hemeroteca amb les principals publicacions nacionals i internacionals sureres i un fons d’imatges. Actualment, s’hi custodien més de 400 metres lineals de documentació.

Serveis

  • Consulta de documents. Permet consultar els documents d’arxiu, la biblioteca i l’hemeroteca a la sala de consulta. No existeix servei de préstec. Accés a Internet a la sala de consulta.
  • Atenció a visites concertades. Permet conèixer amb una visita guiada els principals fons del Centre de Documentació. Cal reserva prèvia.
  • Assessorament i orientació en la recerca. Permet un assessorament especialitzat als investigadors en la consulta de fons i una orientació als estudiants en la recerca d’informació.
  • Reproducció de documents. El Centre disposa d’un escàner que permet tenir reproduccions digitals dels documents.

Inventaris i catàlegs

El Centre de Documentació disposa d’inventaris i catàlegs d’alguns dels seus fons, consultables a la sala de consulta i a la web del Museu.

Contacte

Centre de Documentació Ramir Medir (Museu del Suro)
Placeta del Museu del suro, s/n (Cal Ganxó)
17200 Palafrugell (Girona)
centrededocumentacio@museudelsuro.cat
972 30 78 25

Horari

Dimarts, de 9.00 a 15.00h
Dijous, de 9.00 a 15.00h i de 16.00 a 19.00h
centrededocumentacio@museudelsuro.cat
972 30 78 25