Premsa

Fira del tap de Cassà de la Selva

El dissabte 1 i el diumenge 2 de juny, el Museu del Suro de Palafrugell col·labora amb la Fira del Tap amb una conferència i una exposició sobre la dona en el món del suro, una demostració de com es feien taps amb màquina de ribot i un taller de manualitat per infants.

Cork in sience

Durant els dies 22 i 23 de maig va tenir lloc a l’auditori del Museu del Suro “Cork in sience”, el Congrés sobre el suro en la ciència i les seves aplicacions, sobre les noves tendències i innovacions en el suro: des de la indústria del vi a les noves aplicacions. Fòrum de discussió entre científics, acadèmics i la indústria, generant comunitats i aportant noves idees i potencials al voltant del suro i del seu cicle de vida. Més informació i reserves a http://corkinscience2019.com/

Èxit de públic del Dia Internacional de Museus

Al voltant de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2019, els dies 18 i 19 de maig, el Museu del Suro va obrir les portes de la seva seu i de la Torre Guaita de Sant Sebastià de la Guarda, amb un considerable èxit de públic.
La Nit dels Museus es va omplir l’auditori per veure i sentir la NIT DE SOUL AL MUSEU: MOTEL LORRAINE on s’iniciava la sessió amb la projecció d’un documental sobre el soul i, seguidament, un concert de soul a càrrec dels “The Almost Brothers”.

Presentem un carro de bombers a l’entrada del Museu

“La joia del museu” té l’objectiu cada any de treure a la llum peces importants dels fons i valorar la tasca dels museus en la conservació del patrimoni. La “joia” que es mostra enguany al Museu del Suro s’ha titulat “Les fàbriques cremen” i estarà exposada a l’entrada del Museu fins al dia 17 de maig de 2020. Una de les peces que s’exposen és un carro de bombers de la fàbrica Armstrong, conjuntament amb tot d’eines i aparells usats per l’extinció d’incendis dins la fàbrica.

Canviem les lones de la façana del Museu

Coincidint amb l’exposició “Súber. Fotografies de Manutrillo”, el Museu del Suro canvia les lones de les fornícules de la façana sud del Museu. S’han escollit set fotografies de Manutrillo de l’exposició, que es pot visitar fins al dia 7 de juny de 2019.

Dia Internacional dels Museus 2019

Al voltant de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2019, el dia 18 de maig, museus dels cinc continents promouen activitats per donar a conèixer el seu patrimoni, promovent la connexió entre els diferents tipus de col·leccions i el públic.

Fa uns anys, també, aprofitant aquesta festa, el museu canvia la petita mostra “La joia del museu”, amb l’objectiu de treure a la llum peces importants dels fons i valorar la tasca dels museus en la conservació del patrimoni. La “joia” que mostrarà enguany el Museu del Suro s’ha titulat “Les fàbriques cremen”. S’exposaran eines i aparells usats per l’extinció d’incendis dins la fàbrica.

Una altra iniciativa europea que omple també aquest cap de setmana és la celebració de “La Nit dels Museus” que, el Museu del Suro celebrarà el mateix dia 18 de maig a les 21.30 h. Es projecta un documental sobre la història del soul i es fa un concert en directe a càrrec de la banda The Almost Brothers.

Tots els espais gestionats des del Museu del Suro es podran visitar gratuïtament en jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de maig: el Museu i la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.

L’objectiu del Dia Internacional dels Museus, que promou el Consell Internacional de Museus (ICOM) arreu del món, és el d’augmentar la consciència pública del paper d’aquestes institucions en la societat i en el seu desenvolupament. El lema proposat per aquest any és «Els museus com eixos culturals: El futur de la tradició».

Calendari d’activitats

Dissabte 18 i diumenge 19 de maig:

Obertura de l’espai La Joia del Museu: “Les fàbriques cremen”
Jornada de Portes Obertes al Museu del Suro i a la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.

Dissabte 18 a les 21.30 h a l’Auditori del Museu.

NIT DE SOUL AL MUSEU: MOTEL LORRAINE
Encetem la Nit dels Museus amb la projecció d’un documental sobre el soul i, seguidament, un concert de soul a càrrec dels “The Almost Brothers”.

Obertura de l’exposició “Súber. Fotografies de Manutrillo

Aquest dissabte, dia 11 de maig, s’obre al públic l’exposició “Súber. Fotorafies de Manutrillo”. A les 19.30 hores tindrà lloc una taula rodona amb la presència del fotògraf Manutrillo i de l’antropòleg Agustín Coca, persones que creuen en el protagonisme imprescindible de la gent del territori per avançar en la sostenibilitat dels boscos i la seva riquesa.

Manutrillo és un fotògraf andalús que ha fet una immersió en el món dels boscos, especialment de les suredes. Per a aquesta mostra ha realitzat un important treball de camp per les suredes de la Mediterrània il·lustrant una tasca comuna amb una gran diversitat cultural en els diferents territoris on es desenvolupa.

La mostra està formada per 40 imatges en blanc i negre. A través d’elles mostra el treball al bosc, comú en tots els països on es realitza, donant molta rellevància a les persones, a través dels retrats dels autèntics protagonistes, els peladors. Destaquen les seves mirades, en comunicació directa amb l’observador, humanitzant i socialitzant una labor encara poc coneguda pel gran públic.

Seria tot un plaer comptar amb la vostra companyia. L’’exposició es podrà visitar fins al 7 de juliol. PRORROGADA FINS AL DIA 31 DE JULIOL.

Flors i violes: De pau i de Guerra

Com cada anys, i ara ja en fa 10, Palafrugell dóna la benvinguda a la primavera amb la creació d’un circuit de patis, tant públic com privats, que s’obren al públic per esdevenir escenari de creacions i decoracions artístiques, concerts i espectacles per a tots els gustos. Uns espais que acullen la fusió inèdita de bona música, instal·lacions d’arts plàstiques amb regust floral i execucions d’obra en directe.
El Museu del Suro s’afegeix a aquesta festa amb una instal·lació i diferents activitats:

FLORS I VIOLES: DE PAU I DE GUERRA
Espai per una reflexió tranquil•la sobre la Pau, en relació a l’exposició de Jordi Cané “Cicatrius” que mostra els rastres de batalles de la Guerra Civil.

Ocells de la Pau amb paper de suro.
Taller familiar passant de manualitats amb paper de suro.
• De 10.30 a 13.30 h i de 17.30 a les 20.00 h.
• Activitat gratuïta.

Microconcerts de violoncel per la Pau a càrrec de Daniel Regincós a la sala d’exposicions temporals.
• Dissabte 4 de maig a les 17.15 h
• Diumenge 5 de maig a les 12.30 h i a les 18 h.
• Entrada gratuïta.

Obertura de la Torre Guaita, la Torre Dipòsit i el Centre d’Interpretació del Far

A partir del dissabte dia 13 d’abril obrim al públic els següents espais:

Centre d’Interpretació del Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario
Plaça de Can Mario – Palafrugell (Panoràmica privilegiada de l’Empordanet)
Horari del 13 d’abril al 21 d’abril
De dimarts a divendres, de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 h
Dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h (excepte dilluns)
Resta de dies a convenir amb reserva prèvia.

Centre de Descoberta del Patrimoni i el Paisatge
de la Muntanya de Sant Sebastià de la Guarda
Muntanya de Sant Sebastià – Llafranc
Horari del 13 d’abril al 16 de juny
De dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h

Torre de Guaita del s. XV
Muntanya de Sant Sebastià – Llafranc
Horari del 13 d’abril al 16 de juny
De dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h

I dins de la Torre de Guaita hi podreu trobar l’exposició Llum i paisatge. Pintura de Josep Plaja.

Cap de setmana de Vívid al Museu del Suro

Durant el mes de l’enoturisme a la Costa Brava el Museu del Suro us ofereix dues activitats pel primer cap de setmana d’abril:

Dissabte 6 d’abril, VISITA GUIADA INCLUSIVA AL MUSEU I TAST A CEGUES
El Museu del Suro i el Patronat de Turisme Costa Brava organitzen una activitat especialment adreçada a persones amb discapacitat visual i el seus acompanyants. La proposta s’iniciarà amb una visita guiada inclusiva al Museu i finalitzarà amb un tast a cegues dirigit per la sommelier Laura Masramon.
A les 11.00 h. Activitat gratuïta.
Cal inscripció prèvia a vivid@costabrava.org (activitat inclusiva adaptada a persones amb discapacitat visual però està oberta a tothom (als acompanyants se’ls facilitarà un antifaç per participar en el tast a cegues).

Diumenge 7 d’abril, TAST A VISTA D’OCELL AL CIM DE LA TORRE DE CAN MARIO (Festival Vívid)
Visita guiada al Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario, l’únic Bé Cultural d’Interès Nacional, des de l’any 2000, vinculat al món del suro, recentment restaurat. Seguidament podrem gaudir d’un tast de vins a càrrec del Celler Mas Geli de Pals. Tot des d’un autèntic mirador de l’Empordà, des d’on en dies clars fins i tot es pot arribar a veure el coll del Pertús.
A les 12.00 h. Preu: 5€
Activitat recomanada per adults. Cal reserva prèvia a www.vivid.costabrava.org

Aquestes dues activitats formen part de la programació del VÍVID 2019. Durant el mes d’abril,el Vívid ofereix les propostes enoturístiques més singulars que es poden viure a la Costa Brava. En la seva sisena edició, l’esdeveniment proposa una cinquantena d’activitats enoturístiques que transformaran l’Alt Empordà i el Baix Empordà en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya.