Notícies

Ni pesimistas ni optimistas

Justamente y con sobrada razón preocupan la opinión pública en estos momentos las noticias que todos los días circulan respecto a la terrible epidemia que se ha presentado en Tolón y Marsella y que por su proximidad relativa amenaza penetrar en breve por nuestros puertos y fronteras.

Així van començar un seguit de notícies al diari setmanal «El Palafrugellense» sobre l’epidèmia de còlera que estava amenaçant a València durant el 1884 i que, per proximitat, podia arribar a Catalunya i més concretament a la província de Girona.

Una de les notícies publicades va ser l’acord d’habilitar l’ermita de Sant Sebastià de la Guarda com a llatzeret (recinte sanitari pel tractament o aïllament de les persones portadores d’una malaltia contagiosa) en cas que el còlera envaís alguna població de la província. També es van publicar mesures d’higiene i de seguretat. O, fins i tot, una recepta del Fraile de Los Llanos per preservar-se del còlera.

Si teniu curiositat i voleu saber-ne més, podeu llegir aquestes notícies publicades entre el 6 de juliol i el 28 de setembre de 1884 al Periódico Semanal, defensor de los intereses morales y materiales de esta Villa y su comarca «El Palafrugellense» (diaris conservats a l’Arxiu Municipal de Palafrugell) en el següent enllaç