Servei educatiu

Innovació pedagògica

FESTIVAL PUNTO Y RAYA D’ART ABSTRACTE EN MOVIMENT
Projecte d’audiovisuals que interrelaciona art, ciència i tecnologia

El Museu del Suro participa en el festival internacional Punto y Raya, un festival dedicat a l’art abstracte en moviment, organitzat per Moviment d’Alliberament Digital (MAD). A través dels tallers de vídeo i d’animació duts a terme al Museu del Suro de Catalunya el juliol del 2022, amb alumnes del casal d’estiu municipal que han presentat els seus treballs al festival Punto y Raya anomenats: Animant amb suro.
Inspirant-nos amb el suro han explorat de manera sensorial les possibilitats plàstiques de la matèria primera per a la creació de pel.lícules abstractes. Treballant amb grups cooperatius entorna a estacions de treball coneixíen diferents focus s’aproximaven a la diversitat dels diferents imaginaris per capturar-los amb fotografies de les creacions i els colors i textures, realitzant composicions i descobrint els meravellosos secrets que amaga el suro.

Objectius:
– Reconèixer sensorialment el material per endinsar-nos en les formes, els colors, les textures i inspirant-nos per la generació de fotografies.
– Conèixer el suro de la mà d’experts.
– Respectar, conservar i recuperar el medi natural.
– Inspirar-se a partir del mateix medi i l’imaginari PyR Junior.
– Compartir i experimentar el procés creatiu.

Un taller impartit per Anita García, fundadora d’Alehop Co-disseny, que forma part del programa Catalunya Abstracta 2022, que continua amb la tasca d’exploració del patrimoni cultural, industrial i històric del territori a través de la creació de cinema abstracte amb nens i nenes. .
Amb el suport del Programa OSIC / Generalitat de Catalunya.

Per a més informació poden consultar la seva pàgina web