Exposicions

Simone de Beauvoir, feminista i escriptora

3.3.21 - 20.3.21

Exposició en commemoració del dia de la dona
Filòsofa i escriptora, Simone de Beauvoir ha estat una de les intel•lectuals més visibles i influents del segle XX. Amb aquesta exposició, l’Institut Català de les Dones proposa un trajecte per la vida i l’obra d’una dona que, amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps, va provocar debats apassionants que encara avui, a més de cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.
Si el canvi social i simbòlic que ha tingut repercussions més profundes al segle XX és el protagonitzat per les dones i el feminisme, Simone de Beauvoir (nascuda a París l’any 1908) ha estat indiscutiblement una de les seves figures més destacables. Sense arribar a l’exageració de considerar-la la “mare del feminisme” no es pot negar el paper rellevant que Beauvoir ha exercit en la teoria i la pràctica feministes, no només a través de la seva obra, sinó també de la seva trajectòria vital.
Simone de Beauvoir fou una de les intel•lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort el 1968.

Josep Puig “Pinzellades”

13.3.21 - 2.5.21

Obertura de l’exposició el 13 de març a partir de les 19.00 h
El Museu del Suro acull l’exposició “Pinzellades” una mostra de l’obra pictòrica de l’artista, creada per la família i els amics d’en Josep Puig juntament amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell i el propi Museu.
Es pot dir que ja de ben petit, en Josep va mostrar el seu caràcter inconformista i crític, actiu i creatiu, i sempre decantant les seves sensibilitats i capacitats cap el món de l’art.
Nascut a Palafrugell l’1 de juny del 1931, una llarga malaltia quan només tenia vuit anys, el va retenir a casa seva i el va fer descobrir la seva facilitat pel dibuix.
Es pot dir que en Puig és una de les poques persones a les quals es pot qualificar com un artista de cap a peus. Així ho ha demostrat posant de manifest el seu talent i destacant amb personalitat en diferents disciplines artístiques: dibuix; pintura; escultura; decoració; autor, director i actor teatral i de cinema; carrossaire; … I sempre, al mateix temps, fent pedagogia i col•laborant en moltes iniciatives solidàries.
Durant la seva joventut, en Josep va fer palesa l’avantguarda i la rebel•lia en les seves pintures.
Amb el pas del temps, la realitat i les circumstàncies el van fer adonar que la creativitat, la imaginació i la crítica, s’havien de poder reflectir en postals que mostren la quotidianitat d’ahir, d’avui i de sempre.
“Pinzellades” ens presenta una selecció acurada de les seves obres més íntimes, despulla la “Casa-Museu” de l’artista i ens convida a seguir un ampli recorregut per la seva trajectòria pictòrica més inèdita.
Així doncs, ens endinsem en les seves diferents vessants artístiques i, alhora, descobrim algunes de les seves primeres teles, un grapat de les caricatures que més el caracteritzaven i una àmplia selecció de la seva darrera col•lecció de pintures a l’oli.