Exposicions

Projecte Literasuro

El món del suro ha gaudit de l’atenció de grans escriptors: Prudenci Bertrana, Josep Pla, Gaziel… Les seves són referències diverses, plurals, de qualitat, algunes molt poc conegudes, que creen contrapunts, de manera que, amb l’avenç del projecte, s’haurà difós una visió polièdrica, una imatge multiforme que va de la idealització a la crítica, de la descripció a la interpretació, de la literatura a la història passant per la sociologia, sempre en majúscules. 

La novel·la L’hereu, de Prudenci Bertrana

L’any 2006 va coincidir amb la celebració del centenari de Josafat de Prudenci Bertrana, novel·la que es va publicar a Palafrugell per primera vegada. Per això es va creure oportú començar aquest projecte amb aquest autor vinculat a Palafrugell. Prudenci Bertrana (Tordera, 1867 – Barcelona, 1941) va practicar principalment  dues vessants creatives: la pintura i l’escriptura encara que, ocasionalment, es dedicà al periodisme i al teatre.
L’hereu, publicada per primera vegada l’any 1931, és la primera novel·la de la trilogia de contingut autobiogràfic anomenada Entre la terra i els núvols, integrada també per El vagabund (1933) i L’impenitent (1939).