Exposicions

Les cares del museu. El museu de les cares

11.6.15 - 22.8.15

El proper dijous es presenta al Museu del Suro l’exposició Les cares del museu. El museu de les cares, un treball en col•laboració amb l’Espai Jove de Can Genís. El museu ha ofert els seus fons i instal•lacions als joves amb la idea d’acostar aquesta institució a tota mena d’usuaris a través de treballs específics per a cada col•lectiu.

Aquest projecte va començar amb la instal•lació d’una lona a a la façana sud del museu, en el marc de la celebració de Flors i Violes. Els joves varen construir, a partir de les seves pròpies fotografies, el retrat de Joan Miquel Avellí, cofundador de la fàbrica Miquel, Vincke & Meyer. La segona part del treball és la que es presenta dins el museu. A partir d’una selecció de fotografies de l’arxiu d’imatges del suro, els joves han construït els seus propis retrats.

L’Espai Jove és un lloc de trobada i de relació per a joves de 12 a 17 anys. El punt de trobada és als Ametllers, on es programen activitats pensades per aprofundir i treballar aspectes de convivència entre la gent jove. Les activitats estan dirigides pels educadors socials, amb la col•laboració dels educadors de carrer, que faciliten la comunicació i la integració de les persones joves del municipi amb l’administració local, les entitats i la ciutadania; també intervenen en cas de conflicte i promouen el civisme i la participació.