Exposicions

Els Pessebres Palafrugellencs de Lluís Brias. Restrospectiva.

21.12.19 - 2.2.20

Exposició gratuïta oberta al públic del 21 de desembre al 2 de febrer.
Des del Museu ens hem planejat per aquest Nadal fer una retrospectiva dels pessebres que Lluís Brias ha fet en la seva trajectòria. Es tracta de reproduccions d’edificis i d’espais de Palafrugell, coneguts per tothom, que posats junts ens proporcionen un pessebre de grans dimensions.

Lluís Brias Darnaculleta ha treballat sempre de pagès a Can Monastrell, mas on va anar de petit a viure amb la seva mare. La gent el coneix sobre el tractor, amb el bestiar i remenant a l’hort. La pagesia comporta moltes hores de dedicació que, un cop s’arriba a la jubilació, es converteixen en hores lliures que en Lluís ha omplert amb la seva afició a construir maquetes per a fer cada any un pessebre a casa seva. En aquesta afició no hi dedica la tardor i l’hivern en vistes al Nadal, sinó que es pot dir que hi treballa tot l’any. La qualitat de la seva feina, que ha anat perfeccionant i polint amb els anys; i la seva generositat, ha permès que les seves creacions hagin sortit de les portes de casa seva i les hagi cedit a diferents espais municipals, tant de Palafrugell com de Mont-ras.

Per al muntatge de tot plegat comptem, com cada any, amb la col·laboració, i l’expertesa, de l’Associació de Pessebristes del Baix Empordà, als quals els hi donem les gràcies. També agraïm a la Fundació Josep Pla la cessió de la rèplica del Mas Pla de Llofriu.