Notícies

Es niu: un exemple de cuina dels tapers

De l’11 d’octubre al 3 de novembre, Palafrugell va celebrar la 22a edició de les jornades gastronòmiques Es Niu.

Com a novetat d’aquest any, tothom qui va degustar el menú va obtenir un tiquet per visitar el Museu del Suro i per la visita guiada “Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers” on es va parlar de com la indústria surera va contribuir a configurar una gastronomia pròpia. Amb aquesta es va conèixer l’antic ofici dels tapers i es va visitar el conjunt patrimonial surer més rellevant d’Europa.

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. És un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca. Si voleu saber-ne més, no us et perdeu aquesta visita guiada que us proposem.

Fem que Es Niu arribi a totes les cases de Palafrugell que vulguin recuperar el sabor d’un dels nostres plats tradicionals.