Agenda

Divulgatius

Converses per la memòria: donem veu a les persones grans i als joves

Des del Museu del Suro, i juntament amb Ràdio Palafrugell, s’han creat quatre entrevistes que porten per títol: Converses per la memòria: donem veu a les persones grans i als joves

Aquesta iniciativa vol apropar diverses generacions per recuperar i posar valor a les vivències de la nostra gent gran i establir un espai de diàleg i de relació intergeneracional. Després de fer una crida a les xarxes socials per a la participació de joves per aquesta acció, amb l’ajuda de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, han estat diverses persones joves que s’han presentat voluntaris engrescats per la proposta. Les entrevistes han estat liderades per les persones joves, donant-los veu i creant vincles entre el passat de diverses persones vinculades a la indústria surera, sobretot en temes de gènere, de la vida dins la fàbrica, dels inicis en la creació de roba del suro i de les diferències en l’acció comercial arreu del món. Aquestes converses protagonitzades per 4 tàndems (Jordi Cama i Mateu Bruguera, Felisa Barberà i Lisa Morcillo, Josep Bofill i Carla Cerrillo, Teresa Bofill i Iman Ahmittach) han permès una anàlisi comparativa entre dues societats molt diferenciades.

Les propietats del suro

Sabíes que el suro ha tingut un paper important en la història de la ciència? Saps qui és Robert Hooke?
Hem preparat una filmació per descobrir les diferents propietats del suro i les seves aplicacions de la mà dels investigadors i científics de la Fundació Institut Català del Suro.
Us adonareu del perquè se’n diu que és un material únic i sorprenent. Des de l’antiguitat s’ha usat per a fer-ne multitud de productes aprofitant les seves característiques, i avui en dia fins i tot acompanya els astronautes en les seves missions.
I tu li trobaríes una nova aplicació?

El món del suro en cinc objectes

Tria de 5 objectes de l’exposició permanent del Museu del Suro que ens permenten veure diferents aspectes del món surer.