Notícies

Commemoració de l’any Pallach

EL MUSEU DEL SURO COMMEMORA L’ANY PALLACH AMB L’EXPOSICIÓ ITINERANT DE DIVULGACIÓ DE LA SEVA FIGURA

Del 23 de gener al 28 de febrer de 2021 es podrà veure, al Museu del Suro de Palafrugell (Girona), l’exposició Per l’educació i el compromís social dins els actes de commemoració de l’any Josep Pallach.

Es tracta d’una exposició itinerant creada per la Fundació Pallach, que rememora la vida i les aportacions del pedagog, mort prematurament als 56 anys d’edat.

El nom Pallach porta implícita tota una sèrie de valors lligats a l’educació i al compromís social, més necessaris i actuals que mai en la nostra societat. Professor universitari i, a partir del 1973, director del departament de Ciències de l’Educació de la UAB, les seves idees de política educativa s’emmarcaven en la defensa d’una escola pública, pluralista i compensadora de desigualtats.

En aquesta ocasió el Museu del Suro aporta a l’exposició una mostra de pintures en dipòsit al fons del Museu des del 2011. Un seguit d’obres donades per diferents artistes contemporanis vinculats a la vila com a capital per a la creació de la Fundació Pallach. Així que per primera vegada s’exposarà de manera conjunta les obres d’artistes com són Modest Cuixart, Costa Sobrepera, Lluís Bruguera, Guillem Rocas, Mercè Lluís, Josep Puig, Rosa Aguiló, Mercè Massa, Cyril Torres o Víctor Dolz.

L’obertura de l’exposició es farà el proper dissabte 23 de gener a les 19.00 h de la tarda amb la intervenció de la Sra. Marta Ros, professora ajudant d’en Pallach entre el 1972 i el 1977 i directora ICE-CUG-UAB del 1977 al 1978, que parlarà sobre “Pallach pedagog”.

Per a més informació en relació de les activitats relacionades amb l’exposició podeu adreçar-vos al 972307825, enviant un correu info@museudelsuro.cat o visitant la web i les xarxes socials del Museu del Suro.