Agenda

Torna al Museu. La Cultura és segura!

30 de novembre de 2020

En compliment de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, el Museu del Suro de Palafrugell romandrà obert en l’horari habitual, amb un aforament del 33% per atendre visites individuals i grups de convivència familiar i amb totes les mesures de seguretat reforçades. Així mateix, se suspenen totes les activitats previstes per tal d’evitar la concentració puntual de persones i reduir la mobilitat.

No deixeu de visitar-nos i podreu veure obres d’en Vayreda, entre altres obres inèdites de l’escola d’Olot, a l’exposició «La Captura. Dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot», una col·lecció particular d’en Jordi Planas comissariada pel Doctor en Història de l’Art Miquel Àngel Codes. Una oportunitat única que no us podeu perdre.

La mostra tracta el fenomen pictòric que es va viure amb el paisatge d’Olot, la repercussió del qual arribà a tot el país. Joaquim Vayreda va ser-ne el primer, l’artista que crearia el topos, el lloc comú que inspiraria a tants. Darrere d’ell vindrien molts pintors i de molts tipus. Tots ells van provocar una densitat d’artistes única al país. El retorn de Joaquim Vayreda del seu primer viatge a París i la nova manera en què va començar a pintar el paisatge del seu Olot natal, va esvalotar l’encarcarat ambient artístic local, habituat a la pintura d’història i costumista.

També podeu aprofitar aquests dies per tornar a visitar el Museu, una fàbrica modernista projectada per General Guitart i construïda entre els anys 1900 i 1907 que, actualment, conté els diversos espais expositius al voltant d’una petita sureda. És una de les darreres oportunitats abans no comenci la reforma de tota l’exposició permanent; i una bona oportunitat per gaudir tranquil·lament de boscos d’alzines sureres, de suro, de la seva transformació artesanal i industrial en objectes diversos, i d’un audiovisual sobre l’espectacular història de la que va ser la fàbrica surera més gran de l’estat espanyol i una de les més importants del món.

Ara és un bon moment per tornar a visitar el Museu del Suro.

La cultura és segura!