Notícies

Descobreixen “l’assassí del Museu del Suro”

Palafrugell, 20 d’agost de 2018. Més de 40 persones van poder gaudir divendres passat al vespre d’un Cluedo en viu al Museu del Suro de Palafrugell. Aquesta activitat, organitzada pel Museu del Suro i l’associació El Gremio de la Càbala, va comptar amb nou actors representant els diferents papers de treballadors del museu i detectius, durant una hora i quart. Degut a l’elevada participació i la gran quantitat de grups en llista d’espera, s’està buscant una data per repetir aquesta activitat i satisfer les persones que en aquesta ocasió no varen poder participar.

Després de sopar tots junts al Museu, els inspectors del “cas del museu” varen presentar la situació a la quarantena de jugadors i varen repartir la documentació del cas. Distribuïts en deu grups, durant una hora els detectius van interrogar als diferents sospitosos que estaven repartits pel museu per treure les conclusions i, finalment, en una darrera reunió a l’auditori els grups varen presentar els seus sospitosos i es va resoldre el cas.

El Cluedo és un joc de taula en el que s’ha de resoldre un assassinat mitjançant les pistes que es donen en diverses cartes i sobre un tauler. En la seva versió “en viu”, els personatges són actors que representen els diferents papers del cas i interactuen amb els participants explicant els diferents punts de vista per tal que els jugadors puguin lligar les pistes i trobar l’assassí.

De la col•laboració del Museu del Suro amb El Gremio de la Càbala també en va sortir una altra activitat amb molt seguiment, un scape room organitzat fa uns mesos que es va haver de repetir diverses vegades per satisfer la gran demanda que es va generar.

Amb aquestes activitats s’aconsegueix que s’interessi en els museus un públic més jove i familiar, apropant-se d’una forma lúdica i interactiva, fora de l’horari habitual, generant una gran satisfacció. Una forma de fidelitzar els visitants del museu del futur.