Notícies

Dia Internacional dels Museus 2019

Al voltant de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2019, el dia 18 de maig, museus dels cinc continents promouen activitats per donar a conèixer el seu patrimoni, promovent la connexió entre els diferents tipus de col·leccions i el públic.

Fa uns anys, també, aprofitant aquesta festa, el museu canvia la petita mostra “La joia del museu”, amb l’objectiu de treure a la llum peces importants dels fons i valorar la tasca dels museus en la conservació del patrimoni. La “joia” que mostrarà enguany el Museu del Suro s’ha titulat “Les fàbriques cremen”. S’exposaran eines i aparells usats per l’extinció d’incendis dins la fàbrica.

Una altra iniciativa europea que omple també aquest cap de setmana és la celebració de “La Nit dels Museus” que, el Museu del Suro celebrarà el mateix dia 18 de maig a les 21.30 h. Es projecta un documental sobre la història del soul i es fa un concert en directe a càrrec de la banda The Almost Brothers.

Tots els espais gestionats des del Museu del Suro es podran visitar gratuïtament en jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de maig: el Museu i la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.

L’objectiu del Dia Internacional dels Museus, que promou el Consell Internacional de Museus (ICOM) arreu del món, és el d’augmentar la consciència pública del paper d’aquestes institucions en la societat i en el seu desenvolupament. El lema proposat per aquest any és «Els museus com eixos culturals: El futur de la tradició».

Calendari d’activitats

Dissabte 18 i diumenge 19 de maig:

Obertura de l’espai La Joia del Museu: “Les fàbriques cremen”
Jornada de Portes Obertes al Museu del Suro i a la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.

Dissabte 18 a les 21.30 h a l’Auditori del Museu.

NIT DE SOUL AL MUSEU: MOTEL LORRAINE
Encetem la Nit dels Museus amb la projecció d’un documental sobre el soul i, seguidament, un concert de soul a càrrec dels “The Almost Brothers”.